Akadálymentesség, akadálymentesítés

Akadálymentesség, akadálymentesítés

Több részen keresztül igyekszünk az akadálymentes weboldal készítéssel és a weboldalak akadálymentesítésével foglalkozni. Ez az oldal a gyűjtője azon bejegyzéseknek, amelyek az akadálymentes weboldal ismertetésével és a keresőoptimalizálással való összefüggésével foglalkozik.

Miért fontos az akadálymentesség, az akadálymentes weboldal?

Talán bele sem gondoltunk még mennyi látogatót akadályozunk meg abban, hogy látogassák az oldalunkat, használhassák és információt szerezhessenek. Legtöbben azt gondolják, hogy kizárólag a fogyatékossággal élők ütközhetnek olyan akadályba, amit mi csak költségesen, sok befektetett munkával tudunk a számukra is használhatóvá tenni. Azzal nyugtatjuk magunkat, hogy ezen érintettek száma olyan elenyésző, hogy nem is érdemes ennek a szempontnak megfelelni.

Igyekszünk bemutatni, felnyitni a weboldal készítők szemét, hogy láthassák, hogy keresőoptimalizálási szempontok figyelembevételével sokkal jobbá, használhatóbbá tesszük az oldalunk, ezzel jelentősen növelhetjük a weboldal népszerűségét, növelhetjük látogatóink számát, erősíthetjük a weboldal értékét.

Az akadálymentesítéssel kapcsolatos bejegyzések az oldalon