Tényleg érdemes megvenni forgalmat a weboldalnak?

Tényleg érdemes megvenni forgalmat a weboldalnak?

Egy vállalkozás működéséhez fontos, hogy legyen sok vásárlója, akik tudnak és akarnak vásárolni. Az internet nyelvére ez úgy fordítható le, hogy vásárló csak a látogatók egy részéből lesz, a vevők biztosítják a bevételünket.

Látogató és vásárló konverziós ráta

Először is vizsgáljuk meg a látogatók és vásárlókkal kapcsolatosan a konverziós ráta kifejezést.

Ez konkrétan azt jelenti, hogy a napi látogatóink általában jelentős része, csak ismerkedik a termékünkkel, az árakkal ismerkedik, majd tovább megy egy másik weboldalra, összehasonítja a weboldalakat és így hoz döntést. Elképzelhető, hogy bár nekünk van a legjobb ajánlatunk, de találnak a látogatók egy másik weboldalon egy hasonló jó ajánlatot és már nem térnek vissza a weboldalunkra.

A látogatók másik részéből lesz a vásárlónk, aki megvásárolja a teremékünket, ezzel biztosítva a bevételünket. Ennek a konverziós rátának a növelése kell, legyen a célunk egy jó weboldal készítésével.

Hogyan lehet a konverziós rátát növelni:

 • Jobb, gyorsabb, egyszerűbb weboldallal. A látogató egyszerűen, könnyen érhetően ismerkedhessen meg a termékkel. Minden esetleges plusz költségről is információt nyújtsunk, legyen egyértelmű az ajánlatunk.
 • Másik lehetőség, hogy alacsony árakkal, ár összehasonlító weboldalakról “vásárlunk” fizetőképes keresletet, jobb konverziós rátával rendelkező látogatókat.
 • A látogató számának a növelésével igyekezhetünk, hogy a konverziós ráta csökkenésén át ugyan, de a vásárlóink számát növeljük.

Mi a helyes megoldás, vásároljunk-e forgalmat a weboldalunknak?

Aki ezt a bejegyzést olvassa, az már tud, ismeri a kereső által hozott forgalmat, látogatókat, a keresőkkel támogatja az oldal statisztikáit. Jól látható tehát, hogy ha vásároljuk a forgalmat, akkor ez a keresők tudomására jut. Ezzel együtt a hirtelen megnövekedett látogatói forgalmat a keresők negatívan értékelik, mert könnyen le tudják szűrni, hogy ez egy mesterségesen gerjesztett forgalom, ami nem tükrözi a weboldalunk valódi értékét.

Tehát a véleményünk és tapasztalatunk szerint a vásárolt forgalom mindenképp negatív hatással van a weboldalunkra. Rosszabb esetben a kereső hátrébb is sorolhatja oldalunkat, amivel könnyen és gyorsan elveszíthetjük a korábbi rangunkat. A konverziós rátánk is jelentősen csökken, ami hosszú távon az üzletünkre is rossz hatással lesz. Miért csökken a konverziós ráta? Mert nem releváns, potenciális látogatókat szerzünk, hanem csak rövid időt az oldalunkon töltő forgalmat, ezzel minden mutatónak romlik.

A köztes megoldás az ár összehasonlító oldalakról érkező látogatók már egyel jobb megoldás lehet, mert bár fizetünk a fizetőképes forgalomért, és elvileg vásárlók érkeznek az oldalunkra, ezzel növekedhet a konverziós rátánk, növekedhet a vásárló erő az oldalon, de az ár összehasonlító oldalak jellegéből sejthető módon nagyobb árversenybe vagyunk kényszerítve, ezzel csökken a nyereségünk, így a bevételünk növelése nem biztos, hogy biztosítva lesz. Ezt a megoldást talán lehet támogatni, de célszerű kerülni, mert  hosszú távon ez sem a biztos megoldás a stabil üzlet biztosítására.

Véleményünk és tapasztalatunk szerint is a legjobb megoldás, és a keresők által is felismert módszer ha a felhasználók számára egy jól működő, gyors, egyszerű, és könnyen átlátható weboldalt biztosítunk, amely kellő ismertséggel rendelkezik, így viszonylag jó konverziós rátával a látogatókból vásárlót alakíthatunk. A későbbiekben, egy régi, megbízható weboldal visszatérő vásárlói, valamint ajánlói sokkal jelentősebb és megbízhatóbb üzletet készítenek elő, amire már alapozhatjuk üzleti tervünk.

Következtetés a vásárolt forgalommal kapcsolatosan

Amennyiben egy stabil, monoton növekvő üzlet, vállalkozás kialakítása a célunk, akkor az ehhez tartó legjobb út, ha, a weboldalunk egyedi, gyors, tiszta megoldást nyújt a látogatóinknak, és hosszú távon lassan, stabilan biztosítható a látogatók növekedése, a konverziós ráta emelkedése, ezzel a bevételünk emelkedése is.

 

Google Page Rank Update 2013. február 4

Google Page Rank Update 2013. február 4

Nem volt újabb Google Page Rank Update 2013. február 4, de minden esetre február eleje óta. A Google PageRank frissítés és érték állítólag továbbra is nagyon fontos a honlapok és blogok megítélése szempontjából. Bár a PageRank érték nem tudja egyértelműen és pontosan meghatározni egy weboldal pozícióját. Mint tudjuk több száz, nagyjából 200 értékelési szempontot vesz figyelembe a Google az “organic”, általános keresési találatok rangsorának a meghatározásához. A PageRank alapvetően rangsorolja a lapot annak alapján, hogy mennyi és milyen linkek, és hogyan hitelesítik a weboldalunk kapcsolatát. Így a magas Google PageRank növelheti a rangsorban, illetve a keresési találatok oldalán a megjelenést.

A Google PageRank Update általában 3-4 havonta történik a korábbi frissítést követően. A 2013-as évben ez volt 1. page rank frissítése nagyjából 2013. február 4-én. Előtte 2012-ben volt frissítés, ez az utolsó Page Rank frissítést 2012 augusztus 2 környékén történt.

Néhány tipp, amivel növelhető a Page Rank

Néhány tipp, amivel tapasztalatok szerint növelni lehet a PageRank értékét. Mindenképp megszívlelendő, de nem szabad erőltetni a hiányzó megoldásokat, lehetőségeket, mert akkor az esetleges jó pozícióban lévő oldalunkat túlzottan SEO weboldalnak tekintheti a kereső és ez ellen újabb hosszú és költséges munkával tehetünk csak.

 • Vendég látogató és  megjegyzések, “kommentálás” küldése
 • Cikk marketing vagy Directory benyújtása
 • Blog készítés és sok kommentálás
 • Fórum hozzászólás, visszamutató linkekkel
 • Rendszeres RSS Feed frissítés és megküldése a legfontosabb rss directory-k részére
 • Az ún. social blogokban (FB, Twitter) megjelenni, postolni és megosztani tartalmakat oldalunkról
 • A website-unk SEO-nak megfelelő szerkezete
 • Felhasználóknak jól érhető oldal felépítés
 • Régen regisztrált domain név.
 • Ne add el a linkeket!
Reméljük a tippek segítenek, hogy jobb, érdekesebb weboldalt készítsenek, ezzel növekedjen a következő Google PageRank frissítéskor a weboldal rangja.
A következő frissítés május, június környékére várható. Reméljük, hogy minél többen örülni fogunk és a munkánk gyümölcsöző lesz.

Google 200 rangsor 3. rész

A Google 200 értékelési szempontja

A Google feltételezett 200 értékelési szempontja, ami alapján a Google kereső figyelembe vesz egy weboldal értékének és így a keresési találatok között megjelenítésének a meghatározásához. Természetesen ez a lista nem a google-től kapott lista, hanem tapasztalati úton összegyűjtött javaslat, ajánlás, de a gyakorlat azt mutatja, hogy ezek betartásával jobb helyezést lehet elérni.

3. rész A weboldal és tartalmának földrajzi elhelyezkedése

A Google igyekszik földrajzilag is behatárolni a keresési találatokat azért, hogy a látogatók a földrajzi helyükhöz legközelebbi, így relevánsabb találatokat kapják meg a keresésükből. Ennek az ellenőrzésnek is van egy értékeli szempontja, amelyet igyekeztünk összeszedni.

 • A domain név ország kódja, a domain TLD (ISO 3166 contry code). Célszerűen a magyar találatok között a .hu TLD végződésű domain neveket részesítik előnyben.
 • A weboldal tartalmának a nyelve, a nyelvi beállítás. Tehát magyar nyelvű oldalak jobban szerepelhetnek, és nagyon javasolt a Content-language meta tag megadása.
 • A weboldalunkra mutató, ebből az országból (TLD alapján). A .hu végződésű weboldalakról érkező linkek száma, minősége.
 • A kiszolgáló szerver IP címe alapján meghatározható földrajzi elhelyezkedés. Célszerű magyar weboldalakat magyarországi szerveren üzemeltetni.
 • A Google mérnökei és minősített értékelők véleménye. Igyekszik a google humán módon is ellenőrizni a legfontosabb weboldalakat, így egy minőség ellenőrzést végeznek a találatok között.
 • A “Google Webmaster Tools”-on belül a földrajzi beállítás helyessége. Jelezzük, hogy Magyarország és a magyar közönség a cél.
 • A Google Local, tehát a Google maps-on szerepeljen a vállalkozás, a weboldal. A weboldal, vállalkozás kerüljön fel a google maps-ra, így a google plus-on is legyen oldala. Ezzel is erősítve, pozicionálva az oldal földrajzi helyét.
 • Szerepeljen a weboldal text formátumban a weboldal, vállalkozás címe.
 • A cím lehetőleg azonos legyen a domain név nyilvántartásban lévő címmel is.
 • A látogató számára pontosan jelzett földrajzi elhelyezkedés. Esetleg a látogató földrajzi helyzetének megjelenítése.
 • A látogató akár a földrajzi helyzetének megfelelő találatokat kapja az oldalon.

Kérjük vegyék figyelembe, hogy egyes javaslatoknak meg lehet egyszerűen felelni, másokat bizonyos weboldalakon nem kell és nem is lehet megvalósítani. Valamint a folyamatos kereső motor optimalizálással a google bizonyos dolgok jelentőségét módosíthatja, másokat akár meg is szüntethet. Ezért nehéz dolog jó összeállítást készíteni a szükséges dolgokról. Mi inkább csak azért állítottuk össze a listát, hogy egy támpontot mutassunk, hogy mi az az irány ami felé érdemes elindulni, ha jobbá akarjuk tenni a látogatóink számára a weboldalunk.

A bejegyzés csoport