Keresőoptimalizálás képek használata

Keresőoptimalizálás képek használata

Hogyan használjuk, használhatjuk a képeket a gyakorlatban a keresőoptimalizálás érdekében.

Nagyon fontos több szempontból is a képek tárolása keresőoptimalizálási szempontból. Az egyik megfontolás a képek elhelyzése. A felhasználói élmény javítása érdekében érdemes a képeket egy külön statikus web kiszolgálóról biztosítani, így gyorsabban elérhető, letölthető a kép. A képeket lehetőleg olyan méretekben kell használni, ahogy az oldalon megjelennek, ne méretezzük át a html kódban. Továbbá a kép méretét is adjuk meg, gyorsabb lesz a weboldal kinézetének kialakítása a böngészőnek.

Keresőoptimalizálás képek elhelyezése

keresooptimalizalas-web-directoryGyakran a képek letöltésére kell várnia a felhasználónak, ezt egy külön statikus szerverről kiszolgálva lehetőség van jelentősen gyorsítani a kép kiszolgálását.

Másik fontos dolog, hogy jól rendszerezzük a képeket, a képek könyvtár struktúrába helyezése is segíthet a kereső motoroknak feltérképezni a képünk kategóriáját, besorolását. Túl bonyolult struktúrát nem érdemes bevezetni. Nagy mennyiségű képet nem tegyünk egy könyvtárba, mert a sok ezer kép már érezhető kiszolgálási sebesség lassulást okozhat, ami ronthatja a felhasználói élményt, és ezen keresztül a keresőoptimalizálásunk hatásfokát.

Képek optimalizálása

Szintén a felhasználói élmény fokozását érhetjük el, ha a html kódban előre rögzítjük a böngészőknek a beillesztendő kép méretét. Ekkor ugyanis gyorsabban képes a böngésző renderelni a weboldalt.

Fontos, hogy a html kóddal ne méreteztessük a képet, pontosan a méretnek megfelelő kép legyen. Ennek szintén nagy felhasználói élmény növekedés a hozadéka.

Végezetük a kép méretét “csökkentve”, gyakorlatilag a webre optimalizált képek mérete akár 50%-kal kisebb méretű képet használhatunk a kép minőségének romlása nélkül. Ezzel a kisebb méretű képekkel a teljes weboldal méretét, így a letöltési idő csökkentését az oldal betöltési gyorsaságának növelését, a felhasználók elégedettségét növelhetjük.

Ezek hatása nagyon sokat segíthet, pozitív hatással lesz a keresőoptimalizálásra is, hisz a kereső motorok támogatják az ilyen optimalizálást.